Berichten en reacties plaatsen

Welkom op het nieuwe Quimmo-forum! Zoals je kan zien, hebben we het forum een grote make-over gegeven. Daarom beginnen we graag bij het begin: berichten en reacties plaatsen op het forum.

Berichten plaatsen

Op de homepagina en in elke ruimte zal je een tekstvak zien met daarin “Waar denk je aan?”, hieronder in het paars omlijnd.

Wanneer je hierop klikt vanop de homepagina, krijg je een menu te zien met de verschillende ruimtes binnen het Quimmo-forum. Hier selecteer je de ruimte die het beste past bij jouw bericht. Wil je werken aan het dak laten uitvoeren en wil je hulp bij je keuze, dan kies je het forum techniek, diensten kosten… Wil je advies voor het ontslaan van je huidige syndicus, dan kies je het forum syndicus, algemene vergadering en raad van mede-eigendom. Als je al in een specifieke ruimte bent, dan zal je dit keuzemenu niet zien en wordt je bericht automatisch in die ruimte geplaatst.

Daarna kan je beginnen aan je bericht. Het tekstvak bovenaan is voor de onderwerpregel en het vak daaronder is voor je eigenlijke bericht. In het vak met “Add tags” kan je tot slot een tag toevoegen aan je bericht. Je kan hiervoor kiezen uit bestaande tags of een eigen tag toevoegen. Tags zijn bedoeld om berichten makkelijk terug te vinden via de zoekfunctie, dus we vragen je om alleen de relevante tags te gebruiken.

Met de knoppen onderaan kan je daarnaast de opmaak van de tekst aanpassen, emoji’s, afbeeldingen of andere bestanden toevoegen. Een afbeelding mag maximaal 10MB groot zijn en overige bestanden mogen maximaal 50MB. We ondersteunen niet elk type bestand. Op dit moment kan je PDF, Microsoft Office Word, PowerPoint en Excel bestanden toevoegen aan een bericht.

Tot slot klik je rechts onderaan op publiceren en je bericht wordt meteen geplaatst.

Reageren op berichten

Onder elk bericht op het forum zie je een balk met "What are your thoughts?". Als je hierop klikt, dan zie je dezelfde editor als bij het aanmaken van een nieuw forumbericht. Je reactie hoeft dus niet alleen tekst te zijn, maar kan ook afbeeldingen en/of bijlages bevatten.

Een nieuwigheid voor Quimmo is dat je berichten nu een vind-ik-leuk kan geven zoals op Facebook en andere sociale media. Als je op de vind-ik-leuk knop klikt, dan kan je momenteel kiezen uit zes verschillende reacties.

Moderators

Tot slot worden alle berichten en reacties altijd bekeken door moderators. Als zij zien dat een bericht niet overeenstemt met de richtlijnen van Quimmo, dan kan het verwijderd worden. Bij meerdere inbreuken op onze richtlijnen, kunnen accounts geschorst en/of verwijderd worden.

4
2 antwoorden